Hvordan fejrer cabin crew juleaften om bord på flyet?

by Pilots + Cabin Crew
How does cabin crew celebrate Christmas on board?

Hvordan fejrer cabin crew juleaften om bord? Hvad får de at spise? Er der pyntet op til jul på flyet? Og hvad med julegaver? Vi har bedt Rikke fortælle om hvordan det er for cabin crew at arbejde juleaften:

Rikke @rikkeinthesky

I årenes løb har jeg arbejdet rigtig mange juleaftener, og jul ombord er altid noget særligt. Der er jo ingen der synes, at det er sjovt at være væk fra familien juleaften, men alle prøver at få det bedste ud af det, og det plejer at være rigtig hyggeligt. 

De fleste flyvninger med afgang d. 24. december er oftest til feriedestinationer som for eksempel de Kanariske øer, og passagererne er tit en blandet flok. Nogle vælger at rejse juleaften fordi de ikke har lyst at holde jul alene, mens andre rejser fordi det altså er den dato, den ugentlige afgang til fx Tenerife er, eller fordi at de har fundet en billig afbudsrejse.

De fleste selskaber sørger for julemad til både passagerer og crew, men de gange jeg har arbejdet juleaften, har besætningen også selv haft mad med hjemmefra, så vi kan have sammenskudsgilde og spise flæskesteg, risalamande og konfekt om bord. 

Mange crew tager også julepynt med, så man kan gøre galleyet (køkkenet i flyet) mere hyggeligt. Der er typisk både guirlander og julenisser, og jeg har endda oplevet, at der var en, der havde taget et juletræ med.

Hvis der er stemning for det, bliver der også nogle gange aftalt at alle crew tager en pakke med, så vi kan spille pakkeleg. 

I år har jeg fri d. 24.-26. December, så jeg skal holde juleaften med min mor i Danmark, men d. 25. December kører jeg tilbage til julefrokost i Helsingborg.

Skal I flyve over julen?

Jessica @jesasica

Jag har produktion, men jeg har taget ferie over jul. Vi skal være hos børnenes farmor og resten af den side af slægten. 8 børn og 14 voksne! Jeg har aldrig fejret jul på en udestation så vidt jeg husker, men et par gange har jeg fejret nytår væk hjemmefra.

Anne-Mette @tinytravellersguide

Jeg har julefri, og jeg har faktisk aldrig i mine 15 år som flyvende, fløjet i julen. Jeg har haft én airport standby en juleaftensdag, som de aflyste om morgenen, da der ikke var nogle ture. I år holder vi selv jul, og det er anden gang vi prøver det. Jeg har siden jeg var ganske ung glædet mig til at lave egne juletraditioner

You may also like