Flygningar man minns

by jesasica

Att vara cabin crew är att vara service minded, att kunna prata med människor och vilja hjälpa dom. Det kan vara en sån liten gest som gör hela turen för någon annan.
Det är viktigt i vårt arbete, som tur är så är majoriteten av mina kollegor likadana. Det är också därför vi trivs så bra med varandra.

På en tur för ett tag sedan så säger de från gaten att denna kvinnan och hennes man har utmärkt sig redan i gaten för att vara missnöjda. De är inte glada när de kommer ombord. Men jag tänker inte låta det hindra mig från att bemöta dom på ett trevligt sätt. Jag säger att de har ett skäl till att vara missnöjda så det är bara att ventilera sig.

Jag gör ALLT för att de ska få en bra tur och framför allt så lyssnar jag. De har en historia att berätta och de är ju inte missnöjda för ingenting. Jag ser dom, vi pratar, skrattar och jag berättar anekdoter om andra passagerare och tipsar om destinationen vi ska till. De berättar att de ska hälsa på sin dotter. När de går av så ger kvinnan mig en stor kram och jag blir så glad. Att känna sig uppskattad är belöning nog. Det är en tur jag alltid kommer att minnas.

Jag tycker det är det roligaste med vårt arbete att få interagera med våra passagerare, att få skoja och ge tips. Man får en så härlig tur själv och nästan alltid lär man sig något. 🙂

You may also like