Derfor blev vi cabin crew

by Pilots + Cabin Crew
How we became cabin crew - Cabin Crew Blog

Arbejdet i luften er ikke kun et job, men også en livsstil. Det er en fantastisk måde at se verden på, og er man først inde i branchen er det svært at forestille sig at arbejde med noget som helst andet. Her er vores fortællinger om, hvordan vi endte i flyvebranchen, samt noget af det bedste og det værste ved jobbet som cabin crew.

Rikke (@rikkeinthesky)Jeg arbejdede i Matas og der fik vi besøg af en sælger, der tidligere havde været stewardesse. Hun mente at det lige var noget for mig og opfordrede mig til at søge. Jeg havde egentlig aldrig tænkt, at det ville være noget for mig, men jeg søgte jobbet hos et dansk selskab og fik det.  Jeg har nu været i branchen i 18 år og det har været rigtig sjovt. Dog giver man også afkald på meget såsom påske, jul og andre højtider med familien.

Det bedste ved jobbet er de mange gode kollegaer, og jeg har mødt venner for livet om bord.  Dog tror jeg også at alle årene i luften har gjort at det er svært for mig at passe ind i andre jobs i andre brancher, for indenfor luftfart bliver man vant til at arbejde på en helt særlig måde. Mange tror stadigvæk at stewardessejobbet er glamourøst, men det er det altså ikke. Man sidder tit på skraldespanden og spiser aftensmad

Jessica (@jesasica): Jeg arbejdede som rejseleder og efter at have boet i udlandet i mere end to år, følte jeg, at det var på tide at vende næsen hjemad. Dog var jeg ikke helt klar til at give slip på alt det sjove og interessante, der er ved at arbejde med rejser og turisme, og jobbet som cabin crew viste sig at være den perfekte blandning. Jeg elsker mit job og kunne ikke tænke mig at arbejde med noget som helt andet.

Anne-Mette (@tinytravellersguide): Jeg fløj for første gang, da jeg var 14 måneder gammel, hvilket var lidt usædvanligt tilbage i 1976. Min far var udstationeret i Saudiarabien i knap fire år, hvilket betød at vi flere gange om året fløj den dengang lange tur fra Danmark til Dammam. Jeg elskede at flyve, også selvom jeg led forfærdeligt med ondt i ørerne. Men følelsen, når flyet kørte ud af startbanen og lettede, var noget af det bedste jeg vidste.

Jeg har en onkel, der var steward i SAS og jeg har altid gerne ville være stewardesse, men jeg var ikke sikker på, at jeg ville være egnet. Jeg har altid været dygtig i skolen og fået at vide, at jeg skulle have et job, hvor jeg kunne bruge mit hoved. Inden jeg fik job som stewardesse læste jeg blandt andet sygepleje, og erhvervsjura, og jeg blev faktisk tilbudt et job som advokatsekretær lige inden jeg begyndte at flyve. Jeg har også være guide i Grækenland, og det var her jeg mødte en dame, der arbejdede for det luftfartsselskab, som jeg arbejder for i dag. Hun fortalte mig, at selskabet ansatte stewardesser og foreslog at jeg søgte.

Noget af det bedste ved jobbet er muligheden for at rejse og se hele verden. Jeg elsker at flyve og det er skønt at komme op over skyerne hver dag, for der skinner solen altid. Det værste ved jobbet er at være væk fra familien og den konstante søvnmangel man lider under, når man flyver på tværs af alle tidszoner.